2009

Dinsdag 3 februari werd het door De Meteoor georganiseerde volleybaltoernooi voor groep 7 van de basisscholen in Gorinchem gespeeld in de Oosterbliek. De nieuwe datum van het toernnooi – begin februari in plaats van half maart – had gelukkig geen invloed op het aantal aanmeldingen. In korte tijd werden 18 teams aangemeld.

Om misverstanden over de spelregels te voorkomen, werd vooraf een kleine demonstratie gegeven door leden van De Meteoor. Daarna werd op acht velden gestart met het spelen van poulewedstrijden. Na alle poulewedstrijden werden de teams opnieuw ingedeeld en speelden alle teams nog minstens één wedstrijd. Er waren hele leuke, gelijkopgaande partijtjes bij.

Aan het eind van dit alles waren de winnaars bekend.  Graaf Reinald 1 bleek het sterkste team, met  Regenboog Hoog Dalem en Regenboog Top Naeff op de tweede en derde plaats. Voor deze drie teams was er voor elke speler een medaille en voor het winnende team de wisselbeker, die ze volgend jaar weer moeten verdedigen. Alle deelnemende kinderen, dus ook van Jenaplan, Samen Onderweg, de Poorter, Tamboerijn en Tweespan ontvingen een leuke herinnering. De prijzen werden beschikbaar gesteld door sponsor “LIJV”.

De belangstelling op de tribune was groot en naarmate het dichter bij zes uur kwam, verschenen er steeds meer ouders op de tribune. De Meteoor kan terugkijken op een bijzonder geslaagd toernooi en de kinderen die volgend jaar in groep 7 komen, kijken nu al uit naar het toernooi.

Uitslagen volleybaltoernooi voor basisscholen op 3 februari 2009

1. Graaf Reinald 1
2. Regenboog Hoog Dalem
3. Regenboog Top Naeff
4. Graaf Reinald 2
5. Tweespan
6. Regenboog A. Kehrer
7. Samen Onderweg 2
8. Samen Onderweg 1
9. Tamboerijn
10. Regenboog Retranchement
11. Graaf Reinald 3
12. De Poorter 2
13. De Poorter 3
14. Jenaplan 1
15. Regenboog Mix
16. De Poorter 1
17. Samen Onderweg 3
18. Jenaplan 2

Afbeelding 1

Afbeelding 2

Afbeelding 3

Afbeelding 4


Het zijn drukke tijden voor De Meteoor. Op dinsdag 24 maart start de eerste van vier kennismakingstrainingen in het kader van Hart voor Sport in de Oosterbliek. Op zaterdag 18 april in de ochtend organiseert De Meteoor in de Van Rappardhal.een Circulatie Mini Volleybaltoernooi voor verenigingen uit de regio. Dit is een serie van toernooien, speciaal voor kinderen van 6 t/m 9 jaar. Voor informatie kun je een mailtje sturen naar jeugd@de-meteoor.nl.